Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

DIY - Κρέμα προσώπου με Jojoba και τριαντάφυλλο


     Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μια κρέμα προσώπου γρήγορα και εύκολα στην κουζίνα του σπιτιού μας; Η παρασκευή καλλυντικών δεν είναι δύσκολη υπόθεση, φτάνει να έχεις μεράκι και φαντασία!

      Θα σας γράψω αναλυτικά τις δοσολογίες, την εκτέλεση και διάφορα tips ώστε να φτιάξετε αυτή την κρέμα προσώπου που μυρίζει υπέροχα! Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι για να φτιάξουμε κρέμα 100ml και είναι τα παρακάτω:

      Για την φάση Α (υδατική φάση)
      70γρ ροδόνερο
       5γρ γλυκερίνη

      Για την φάση Β (λιπαρή φάση)
      16γρ λάδι Jojoba
        4γρ γαλακτωματοποιητής
        3γρ μελισσοκέρι

      Για την φάση Γ
       2γρ βιταμίνη Ε
       1γρ συντηρητικό (προαιρετικά)

      Για την φάση Δ
      2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
      2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ροδόξυλο


     Εκτέλεση
     Βάζουμε 2 μπρίκια σε μπεν μαρί. Στο ένα μπρίκι βάζουμε τα υλικά της φάσης Α και στο άλλο τα υλικά της φάσης Β. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Μετράμε την θερμοκρασία τους με ένα θερμόμετρο κουζίνας και φροντίζουμε να μην ξεπεράσουν τους 70 βαθμούς Κελσίου γιατί θα καούν τα λάδια μας. Επίσης οι 70 βαθμοί Κελσίου βοηθούν στο να σκοτωθούν τυχόν μικροοργανισμοί και αργότερα στην γαλακτωματοποίηση. Φροντίζουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θερμοκρασία σταθερή για κανένα τέταρτο της ώρας.

    Αποσύρουμε τα μπρίκια από τη φωτιά και αναμιγνύουμε τα υλικά της φάσης Β με τα υλικά της φάσης Α. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ρίχνουμε τα λάδια στα υδάτινα στοιχεία και όχι το αντίθετο. Ανακατεύουμε πολύ δυνατά. Εγώ χρησιμοποιώ ένα μίξερ χειρός με μόνο τον ένα αναδευτήρα. Παράλληλα ελέγχουμε την θερμοκρασία με το θερμόμετρό μας. Όταν η θερμοκρασία πέσει στους 37 βαθμούς Κελσίου, ρίχνουμε τα υλικά της φάσης Γ, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν πέσει κι άλλο η θερμοκρασία ρίχνουμε και τα αιθέρια έλαια και η κρέμα μας είναι έτοιμη! Την αποθηκεύουμε σε βαζάκι.


     Tips
    * To λάδι Jojoba είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες και επιδερμίδες με ακμή. Για κανονικό δέρμα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αμυγδαλέλαιο, ενώ για ξηρές επιδερμίδες με λάδι αβοκάντο, νυχτολούλουδο ή μακαντάμια.
    * Ο γαλακτωματοποιητής βοηθάει στο να ενωθούν τα λιπαρά με τα υδάτινα στοιχεία. Εγώ χρησιμοποιώ Polawax.
    *  Να προσέχετε πάντα να αποστειρώνετε όλα τα εργαλεία σας, μπρίκια, κουταλάκια, τον πάγκο εργασίας και φυσικά τα βαζάκια που θα φυλάσσετε την κρέμα. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν βακτήρια.
   *  Για συντηρητικό χρησιμοποιώ το φυτικό συντηρητικό Preservative 12 (Phenoexyethanol/Ethylexylglycerine).  To 1γρ. είναι περίπου 25 σταγόνες.
   * Εάν θέλω να δώσω χρώμα στην κρέμα μου, χρησιμοποιώ χρώματα ζαχαροπλαστικής. Σε αυτήν την κρέμα χρησιμοποίησα λίγο κόκκινο.
   * Η κρέμα θέλει αρκετό χτύπημα. Μην απογοητευτείτε αν βλέπετε ότι δεν ενώνονται τα λάδια με τα υδάτινα. Συνεχίστε το χτύπημα και στο τέλος θα πήξει η κρέμα μια χαρά!
   * Τα υλικά τα αγοράζω κυρίως από το Orestis Craft Center. Έχει πολύ μεγάλη ποικιλία, καλές τιμές και άψογο σέρβις.
   * Με αυτό το συντηρητικό μπορεί να διατηρηθεί έως και ένα χρόνο. Εάν δεν χρησιμοποιήσετε συντηρητικό, η κρέμα σας θα κρατήσει γύρω στον ένα μήνα μέσα στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



    


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου